06 Ιουνίου, 2013

Κακόφεμεν - I

ήμερα θ' αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα του παρόντος ιστολογίου. Θα προσθέσουμε τσόντα! LOL!!! Θ' ασχοληθούμε με τις Φέμεν. (Ιστοσελίδα δεν έχουν. Τα ψαχτήρια βγάζουν πως έχουν, αλλά δεν δουλεύει ο σύνδεσμος.)

Πιστεύω πως όλοι-ες παρακολουθείτε την ειδησεογραφία, άρα ξέρετε απάνω-κάτω περί τίνος πρόκειται. Κοντολογίς: αυτές οι κυράτσες συγκεντρώνονται σε κάποιο δημόσιο χώρο, διαμαρτύρονται φωνάζοντας καί κρατώντας χαρτόνια με συνθήματα, καί στο τέλος βγάζουν ό,τι φοράνε απ' τη μέση καί πάνω, καί συνεχίζουν τα ίδια γυμνόστηθες. Συνήθως τα συνθήματά τους τα γράφουν καί στο σώμα τους.
Το όλο χάππενινγκ κρατάει-δεν κρατάει τρία λεπτά της ώρας, μέχρι να πλακώσουν οι εμβάτσοι καί να τις μπουζουριάσουν. Αλλά κάνουν αρκετό θόρυβο, και σχεδόν καθημερινά απασχολούν τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Καί το Διαδίκτυο.

Οι Φέμεν ξεκίνησαν απ' την Ουκρανία, αλλά σύντομα απέκτησαν ...παραρτήματα σε άλλες χώρες, ένθα διάφορα εντόπια θηλυκά ψώνια τις αντιγράφουν καί τις ακολουθούν.

Γιά ποιά πράγματα διαμαρτύρονται; Τρείς λαλούν καί δυό χορεύουν. "Η θρησκεία είναι καταπιεστική!", καί διάφορα άλλα τέτοια. (Λες καί τις υποχρέωσε κανείς με το πιστόλι στο κεφάλι να πιστεύουν κάποια θρησκεία.) Πολλές φορές διαμαρτύρονται ...γιά να βγούν απ' τη φυλακή άλλες Φέμεν, που συνελήφθησαν την προηγούμενη φορά! :-)
'Ντάξ', καί περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Αλλά, νά 'τες:


(πλήρης φωτογραφία εδώ)


Οι πιό ψαγμένοι αναγνώστες θα πουν ότι τις πληρώνει ο γνωστός "αυτοδημιούργητος φιλάνθρωπος" Σόρος, καί πως δεν είναι καί τόσο Ουκρανέζες! Συμφωνώ απολύτως καί με τα δύο. Ιδού, γιά παράδειγμα, μία ...βέρα Ουκρανέζα:


Κοπέλλα μου, αυτή εδώ ξαδέρφη σου είναι;


Με λίγο ψάξιμο, βρήκα καί καναδυό "αυθεντικές" Γαλλίδες, Βραζιλιάνες, ή ό,τι άλλο γουστάρετε! Πάρτε μάτι, διότι μπορεί να κάνω καί λάθος. Αλλά κάτι μου λέει πως ετούτες εδώ είναι είτε Χαζάρες, είτε κατάγονται από το γνωστό κρατίδιο της Μέσης Ανατολής:


Τέλος πάντων.

Το θέμα είναι πως δεν θα σας απασχολήσω, γιά να σας πω γνωστά πράγματα. Ουδέποτε το έκανα αυτό! Επομένως, θα σας δείξω όσα δεν βλέπετε στις φωτογραφίες - καί δεν εννοώ τα βυζιά απ' αυτές τις κυρίες. Αυτά μπορείτε εύκολα να τα δείτε μόνοι-ες σας, με τα ψαχτήρια, χωρίς τη δική μου συμβολή.
Εδώ περνάνε μπροστά απ' τα μάτια μας άλλες ιστορίες, απείρως σημαντικώτερες, μόνο που δεν τις διακρίνει κανείς. Θα σας βοηθήσω, λοιπόν, να ταυτίσετε το βλέπειν (άντε, καί το μπανίζειν) με το οράν. Θα δούμε τί ακριβώς είναι αυτές οι "Φέμεν"...

...Ή, μάλλον, θ' αρχίσουμε από το τί ΔΕΝ είναι!

Αυτό το τελευταίο θα μας διευκολύνει τα μάλα.



Ας πάμε, λοιπόν, ανάποδα, διά του αποκλεισμού. Ας κάνουμε ερωτήσεις.

  • Ερώτηση πρώτη: Γιατί δεν τα βγάζουν όλα;
Όσο αφελής, ή φαλλοκρατική κι αν φαίνεται αυτή η ερώτηση, δεν είναι. Γιατί; Διότι υπάρχουν κι άλλες διαμαρτυρόμενες, που είναι τελείως γυμνές. Ολόγυμνες. Κι όχι μόνο - καί ξυπόλητες. (Συγχωρήστε μου την ελαφρά περιττολογία, αλλά είναι χρήσιμη. Θα δείτε παρακάτω το γιατί.)
Όπως γιά παράδειγμα εδώ, οι (καί απείρως ομορφότερες) εκπρόσωποι της Peta:


Ή εδώ, όπου μία ομάδα γυμνιστών καί γυμνιστριών διαμαρτύρεται γιά την απειλούμενη κατάργηση του δικαιώματός τους να τριγυρνάνε στο Σάν Φραντζίσκο χωρίς ρούχα:


Όχι τίποτε εκθαμβωτικές καλλονές οι παραπάνω κυρίες, αλλά άκρως ανθρώπινες καί πολύ συμπαθητικές.

Θα μου πεις, γυμνιστές είναι οι άνθρωποι. Εδώ βγάζουν τα ρούχα τους του καλού καιρού, δεν θα τα βγάλουν αν είναι να διαμαρτυρηθούν;
Εντάξει, αλλά έχουμε κι άλλες περιπτώσεις γυμνής διαμαρτυρίας, όπως -ξέρω 'γω- οι συμμετέχουσες σε γυμνές ποδηλατοδρομίες, κτλ.

Ή, γιά να πάμε καί πιό πίσω στα χρόνια, ιδού μερικές απ' τις ένοικες του Μόντε Βεριτά, οι οποίες έβγαλαν τα πάντα από ιδεολογία - η οποία συμπεριλάμβανε καί το στοιχείο της διαμαρτυρίας:


(Γιά την εκ δεξιών -όπως κοιτάζουμε-, μην απορείτε γιατί εξακολουθεί να φοράει φούστα. Δεν είναι καθόλου ντροπαλή, όπως βλέπετε. Απλούστατα, τωι καιρώι εκείνωι δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, γιά να κρύψει τα εσώρρουχα γιά τις "δύσκολες μέρες" της. Οι σερβιέττες με φτερά δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη!)

Αντίθετα, οι Φέμενες (κατά το "γκόμενες") δεν βγάζουν τίποτε από τη μέση καί κάτω. Βέβαια, μπορεί κανείς να μου αντιτάξει αντιρρήσεις, ότι υπάρχουν γυμνές διαμαρτυρίες απ' τις Φέμενες, όπως εδώ (έχει καί βίδεον!), όπου ένα ξυλάγγουρο, μία Αιγύπτια (; ), καί μία Ουκρανέζα (; ) διαμαρτύρονται γιά τη λογοκρισία στην Αίγυπτο:


Όμως, είναι παπουτσωμένες!

Πάλι θα μπορούσε κανείς να πεί ότι αυτή η Αλίαα Μάγδα Ελμάντυ (η μεσαία) έχει ένα φετίχ με τα κόκκινα παπούτσια καί τις κάλτσες "τριών τετάρτων" (τρουά-κάρ) με κεντήματα, οπότε οι άλλες της κάνανε συμπαράσταση με ακριβώς ίδια αμφίεση (; ). Στο κάτω-κάτω, το πεζοδρόμιο στη Σουηδία ήτανε πολύ κρύο.
Η Αλίαα κτλ, όμως, δεν είναι αυθεντική Φέμενα. Είναι ιστολόγος, που ανέβασε κάτι γυμνές φωτογραφίες της, αλλά επενέβη η λογοκρισία του Μόρσι με άγριες διαθέσεις, κι έτσι το κορίτσι διαμαρτύρεται μπροστά στην Αιγυπτιακή πρεσβεία της Σουηδίας.

Ή, ότι υπάρχουν καί ξυπόλητες διαμαρτυρίες, όπως εδώ:


Όμως ετούτες οι τρείς χάριτες είναι ντυμένες!

Ή, καί τα δύο μαζί, όπως εδώ η τρίτη εξ αριστερών (όπως κοιτάζουμε) :


Μόνο που η συμπαθής αυτή δεσποινίς είναι σαν τη μύγα μέσ' στο γάλα. Είναι το μοναδικό παράδειγμα (σε φωτογραφίες με Φέμενες) που βρήκα, που έβγαλε τα πάντα καί δεν φοράει ούτε παντόφλες. Αλλά η σημειολογία της (ναί, υφίσταται, καί ναί, την πρόσεξα! :-) ) μου δείχνει πως ούτε αυθεντική Φέμενα είναι, ούτε έχει ιδεολογική σχέση μαζί τους. (Αν υποθέσουμε πως πόζαρε ένεκα κάποιας επαναστατικής ή διαμαρτυρικής ιδεολογίας.)  Ή μοντέλο (με πληρωμή) είναι γιά τη φωτογραφία, ή φιλενάδα των άλλων τριών, καί είπε να τους συμπαρασταθεί. (Ή να κερδίσει τα παροιμιώδη "15 λεπτά δημοσιότητας", που της αναλογούν.)
Οι αυθεντικές Φέμενες έχουν στάνταρ ενδυματολογικό κώδικα, σαν πωλήτριες πολυεθνικής. Γυμνές απ' τη μέση καί πάνω μεν, αλλά από τη μέση καί κάτω δεν βγάζουν τίποτε. (Άντε, το πολύ να μείνουν με το βρακί. Αλλά παπούτσια, "τσικάρ γιόκ!" :-) - δεν τα βγάζουν!) Καί κατά κανόνα φοράνε ενδύματα σκούρου χρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: