08 Απριλίου, 2010

ΣΥΜΜΑΧΟΙ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ - ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Χθεσινές Γερμανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες από την μαγνητοσκόπηση δολοφονικής επίθεσης ενός ελικοπτέρου Απάτσι των ΗΠΑ, σε συνεννόηση με το επιτελείο του στο έδαφος, όπου εν είδει διασκεδαστικού βιντεοπαιγνίου μεταδίδεται η εν ψυχρώ εξόντωση δυο παιδιών, δυο δημοσιογράφων του πρακτορείου Ρόιτερς και άλλων αμάχων στο Ιράκ.
Η εφημερίδα NEUE WELT έθεσε το θέμα ως πρώτη είδηση, ενώ ακόμη και ο προσκείμενος τύπος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν μπόρεσε για λόγους διαφύλαξης της (ανύπαρκτης) αξιοπιστίας του να αποφύγει αναφορές. Ειδικά η BILD ZEITUNG του συγκροτήματος SPRINGER έβαλε το βίντεο στην ηλεκτρονική σελίδα της.
Δεκάδες Γερμανοί μπλόγκερς, που υπηρετούν την εναλλακτική ενημέρωση, έκαναν αναρτήσεις, στη φάση που στην Γερμανία ετοιμάζεται κηδεία με ιδιαίτερες επισημότητες και συμμετοχή της καγκελαρίου των τριών Γερμανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν πρόσφατα στο Αφγανιστάν.
Χιλιάδες πολίτες στις συζητήσεις στα Γερμανικά ηλεκτρονικά φόρα απαιτούν να σταματήσει η άσκοπη αιματοχυσία, που χει αποκλειστικό στόχο την επέκταση της δύναμης των ισχυρών και την καλλιέργεια της παπαρούνας σε βάρος εξαθλιωμένων από τον ιμπεριαλισμό λαών.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ κυβερνήτου του ελικοπτέρου και του υπεύθυνου του επιτελείου που δίνει εντολές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: